Over Josine

Josine van Foort (1982)

josinevanfoort

Na twee jaar psychologie te hebben gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam, ben ik gestart met mijn studie geneeskunde aan het AMC.

Vanaf het begin van mijn studie had ik een passie voor de integrale geneeskunde: ik wilde als arts de geneeskunde in zijn totale breedte uitoefenen en patiënten in hun (sociale) context kunnen zien en behandelen.
De keuze voor de huisartsopleiding was dan ook snel gemaakt.

Na twee jaar met veel plezier in opleiding te zijn geweest tot huisarts aan het LUMC, kwam ik tot de conclusie dat ik graag met meer tijd en aandacht voor patiënten zou willen werken.

In diezelfde periode kwam ik in aanraking met mindfulness. Ik volgde de 8-weekse Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) training en merkte direct het positieve effect op mijn leven.

Er ontstond meer rust, ik leerde meer genieten van de kleine (en grote) dingen in het leven, bewuster keuzes maken, echt aanwezig zijn in het contact met anderen en beter luisteren naar mijn lichaam en grenzen.

Ik besloot te stoppen met de huisartsopleiding en ben begonnen met de opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Tegelijkertijd startte ik met veel plezier de post-HBO coachingsopleiding aan het Europees Instituut (De Baak) in Driebergen.

Uit de combinatie van mindfulness en coaching is in 2015 Mees Mindfulness & Coaching ontstaan. Het geeft mij de ruimte om met oprechte aandacht, zorg en compassie, de trainingen en coachingstrajecten te kunnen begeleiden. Met als doelstelling om mensen te helpen in het hervinden of ontdekken van hun eigen (veer)kracht.

Naast mijn werkzaamheden voor Mees Mindfulness & Coaching werk ik met veel plezier als arts bij een jonge en vernieuwende arbodienst in Amsterdam, waar naast mijn medische kennis ook mijn ervaring met coaching en mindfulness vaak een toegevoegde waarde zijn in de spreekkamer.

Dit is mijn blog waar ik van alles bespreek wat ik interessant vindt.