Zonneboiler verwarming

zonneboiler-verwarming

Zonneboiler verwarming, wat houdt dat precies in? Geregeld wordt een zonneboiler verwarming nog al eens verward met zonnepanelen, maar het zijn echter twee totaal verschillende producten.

Zo worden panelen op het dak bevestigd voor de juiste werking van de zonneboiler, die gebruikt worden voor het verwarmen van water. En zonnepanelen wekken gelijkstroom op die omgezet kan worden voor het gebruik van wisselstroom in je woning.

Welke soorten zonneboilers zijn er verkrijgbaar?

Naast de keuze die je maakt om in een zonneboiler verwarming systeem te investeren heb je ook te maken met verschillende soorten zonneboilers. Hieronder bespreek ik een aantal soorten.

De standaard uitvoering van een zonneboiler verwarming bestaat uit de zonnecollector die op het dak van je woning geplaatst wordt. Daarbij heb je een apart voorraadvat wat binnen staat. De inhoud van een standaard zonneboiler ligt tussen 80 en 200 liter.

De CV-zonneboiler is een type zonneboiler loopt de vaste leiding van de centrale verwarmingsketel door het voorraadvat van de zonneboiler. Je kunt eigenlijk zeggen dat de zonneboiler dienst als een voorverwarmer van de cv-ketel. Je bespaart hiermee niet alleen op de kosten voor warm water, maar ook op de stookkosten van je verwarming. De inhoud van een CV-zonneboiler ligt tussen de 110 en 300 liter.

Een compacte zonneboiler is een een zonnecollector en voorraadvat geïntegreerd in één. Dit neemt dus behoorlijk wat minder ruimte in, maar het nadeel kan zijn dat de hele watervoorraad op het dak staat en dat het dak van je woning het gewicht wel moet kunnen dragen. De inhoud van deze zonneboiler ligt tussen de 70 en 170 liter.